Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?


minusta

Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?

Olen itse lapsesta asti viihtynyt kukkapenkkien parissa. Joka kesä pihallani kasvaa niin tomaattia, perunaa, porkkanaa kuin monenmoista eri kukkaa ja kasviakin. Lisäksi kotonani on aina meneillään jokin sisustus- tai remontointiprojekti. Voisi siis sanoa, että koti ja puutarha ovat intohimoni, jota nyt haluan jakaa teille tämän blogin muodossa. Kamppailit sitten rikkaruohojen kitkennän kanssa tai vaikkapa sopivan maalin valinnassa, toivon että blogistani voit löytää vinkkejä, joilla kodin pienet puuhat hoituvat vaivattomammin. Pyrin kirjoittamaan aiheista jotka ovat itselläni joskus tulleet vastaan ja joista olisin silloin toivonut tietäväni lisää. Arvostan myös lukijoideni kommentteja ja toivonkin, että voimme yhdessä jakaa hyväksi havaittuja vinkkejä ja käytäntöjä. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan!

Viimeisimmät julkaisut

Vedensuodatin hinta - erihintaiset suodattimet voivat parantaa veden laatua
14 February 2024

Vedensuodattimet ovat olennainen osa monien kotita

Lasin myynti tasaisessa nousussa
15 June 2023

Lasi on kaikille tuttu tuote, sillä kukapa ei tiet

Miksi sinunkin täytyisi hankkia kotiisi vedensuodatin?
25 October 2022

Onko juomavedessäsi kloorimainen tai epämiellyttäv

Käytetyt varastokalusteet ovat ekologinen vaihtoehto ja perusteellisesti tarkistettuja
25 August 2022

Kalusteiden ja huonekalujen kierrättäminen ja uude

Posliinilaatta, keraaminenlaatta vai porcellanato? - erot ja yhtäläisyydet
27 April 2022

Ne näyttävät upeilta, niitä on saatavana lähes kai

Lasin myynti tasaisessa nousussa

Lasi on kaikille tuttu tuote, sillä kukapa ei tietäisi mikä on juomalasi tai ikkunalasi. Nämä kaksi lasituotetta ovat olleet myös historiassa merkittävässä asemassa. Ensimmäiset löydetyt lasiesineet olivat muinaisessa Egyptissä soodasta, kalkista ja hiekasta korkeassa lämpötilassa muotoiltuja lasihelmiä peräti kuuden tuhannen vuoden takaa. Ikkunalasi puolestaan tunnetaan lähes kahden tuhannen vuoden takaa antiikin Roomasta. Ja samoihin aikoihin puhallettiin Rooman valtakunnassa myös jo juomalaseja.

Lasi on nykyajan rakennusmateriaali

Siinä missä ennen talot rakennettiin kivestä ja ikkunat olivat vain pikkuruisia valonlähteitä, on asia nykyään lähestulkoon toisin päin. Talosta saattaa olla kokonainen seinä pelkkää lasia. Tämän lisäksi myös terassi on lasia ja jotkin sisäseinätkin saattavat olla lasia. Isoin osa nykyään markkinoilla olevasta lasista on natronkalkkilasia eli soodalasia. Sen raaka-aineita ovat kvartsihiekasta saatava piidioksidi, soodasta saatava natriumoksidi ja kalkkikivestä saatava kalsiumoksidi.

On uskomatonta huomata, että esimerkiksi lentokenttähotelliin ei kuulu nimeksikään melua, vaikka huoneessa olisi isot lasi-ikkunat. Tämä on mahdollista niin sanotun eristyslasin ansiosta. Eristyslasi suojaa lämmöltä, kylmältä, melulta, tulipalolta ja jopa murroilta. Siinä on tavallisesti kaksi tai useampi erikoislasilevy, joiden välissä on ilmatiivis tila. Tila täytetään joko kuivalla ilmalla tai kaasuseoksella.

Ympäristöystävällisyyttä ja korkeaa teknologiaa

Lasi on puhdas luonnontuote, joka on kokonaisuudessaan kierrätettävissä. Ainoa haittapuoli lasin tuotannossa on korkea 1500 asteen lämpötila, jonka se välttämättä tarvitsee valmistukseensa. Edellisen energiakriisin aikana lasin hinta pompahtikin odotetusti ylös. Koska lasi on nykypäivänä merkittävä talonrakennusmateriaali, seuraavat lasin myynti ja hinta myös rakennusalan suhdannevaihteluita.

Määrällisesti eniten lasia kodeissa on ikkunoissa, terasseissa, ovissa ja väliseinissä. Lasin leikkaus suoritetaan yksilöidysti rakennuksen mittojen mukaan. Saunan lasiovi on niin sanottua laminoitua lasia. Se koostuu useista eri kerroksista, joiden välissä on kalvo. Näin se rikkoutuessaan ei sirpaloidu, vaan pysyy yhtenäisenä. Esimerkiksi näyteikkunoihin, kaiteisiin ja lasikattoihin käytetään laminoitua lasia. Karkaisussa lasi kuumennetaan valmistuksen jälkeen vielä uudelleen, mikä tekee siitä hyvin kestävää. Myös autoteollisuus käyttää huomattavan paljon lasia. Onhan auton korin yläosa lähes kokonaan lasista valmistettu. Samoin ovat erilaisten työkoneiden ohjaamot aina trukeista traktoreihin ja kuorma-autoihin. Autojen lasit ovat usein turvalasia, joka voi olla laminoitua tai karkaistua.

Lasin myynti luotettavasti meiltä: Lahden Lasipalvelu Oy.