Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?


minusta

Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?

Olen itse lapsesta asti viihtynyt kukkapenkkien parissa. Joka kesä pihallani kasvaa niin tomaattia, perunaa, porkkanaa kuin monenmoista eri kukkaa ja kasviakin. Lisäksi kotonani on aina meneillään jokin sisustus- tai remontointiprojekti. Voisi siis sanoa, että koti ja puutarha ovat intohimoni, jota nyt haluan jakaa teille tämän blogin muodossa. Kamppailit sitten rikkaruohojen kitkennän kanssa tai vaikkapa sopivan maalin valinnassa, toivon että blogistani voit löytää vinkkejä, joilla kodin pienet puuhat hoituvat vaivattomammin. Pyrin kirjoittamaan aiheista jotka ovat itselläni joskus tulleet vastaan ja joista olisin silloin toivonut tietäväni lisää. Arvostan myös lukijoideni kommentteja ja toivonkin, että voimme yhdessä jakaa hyväksi havaittuja vinkkejä ja käytäntöjä. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan!

Viimeisimmät julkaisut

Vedensuodatin hinta - erihintaiset suodattimet voivat parantaa veden laatua
14 February 2024

Vedensuodattimet ovat olennainen osa monien kotita

Lasin myynti tasaisessa nousussa
15 June 2023

Lasi on kaikille tuttu tuote, sillä kukapa ei tiet

Miksi sinunkin täytyisi hankkia kotiisi vedensuodatin?
25 October 2022

Onko juomavedessäsi kloorimainen tai epämiellyttäv

Käytetyt varastokalusteet ovat ekologinen vaihtoehto ja perusteellisesti tarkistettuja
25 August 2022

Kalusteiden ja huonekalujen kierrättäminen ja uude

Posliinilaatta, keraaminenlaatta vai porcellanato? - erot ja yhtäläisyydet
27 April 2022

Ne näyttävät upeilta, niitä on saatavana lähes kai

Miksi sinunkin täytyisi hankkia kotiisi vedensuodatin?

Onko juomavedessäsi kloorimainen tai epämiellyttävä tuoksu? Voi olla aika hankkia kotiisi vedensuodatin. Voit myös tarkastella kylpyhuonettasi, sillä suodattamaton vesi saattaa kertyä kalkkeumina tai kaakelit alkavat joissain tapauksissa punertaa.

Vedensuodatin voi ratkaista nämä ongelmat ja suodatetulla vedellä on myös useita muita hyötyjä perheesi hyvinvoinnin kannalta. Tässä artikkelissa käymmekin läpi miten vedensuodattimet toimivat sekä millaisia hyötyjä voit saada niistä irti.

Suodattumattoman veden yleiset haitat

Juomaveden yleisimmät ongelmat ovat siihen kertyneet mineraalit ja metallit, kuten rauta, kloori sekä kalkki. Näiden lisäksi vesijohtovesissä voi olla myös useita epäpuhtauksia, joita ei voi erottaa paljaalla silmällä. Onkin olemassa kotitestejä, joiden avulla saat tietää, mitä oma vesijohtovetesi sisältää. Vesianalyysin pohjalta voidaan valita millainen vedensuodatin on paras ratkaisu puhtaan veden saamiseksi.

Vesijohtoveden kuntoon vaikuttaa myös taloyhtiön putkien ikä sekä niiden materiaalit. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on se, että mistä vettä pumpataan sinun hanaasi. Vedensuodatin puhdistaa vedestä vielä loputkin ylimääräiset aineet, mitä vedenpuhdistuslaitoksella ei ole saatu poistettua.

Vedensuodattimen hyödyt

Kun vedensuodatin asennetaan kotiisi, on siitä monia hyötyjä. Selkein hyöty on veden maku ja sen laadun paraneminen. Myös atooppisen ihon hoitoon, hiusten lähtöön tai vaaleiden hiusten reagointiin veden klooripitoisuuteen on käyttöveden suodattamisesta hyötyä. Moni onkin huomannut että heidän hiuksensa ovat pehmeämmät ja selviävät paremmin vedensuodattimen käyttöön oton jälkeen. Ethän myöskään halua että vedessä olevat metallit, mineraalit sekä ainejäämät pääsevät kertymään elimistöösi.

Vedensuodattimen valinta

Vedensuodattimen valintaan vaikuttaa se, kuinka monta litraa vettä vedensuodattimella suodatetaan vuorokauden aikana. Suodatettavan veden määrään vaikuttaa suoraan se halutaanko suodattaa kaikki talousvesi vai ainoastaan ruuanlaittoon ja juomiseen käytettävä vesi.

On laskettu että suomalainen käyttää keskimäärin noin 160 litraa vettä vuorokauden aikana. Tämä suuntaa antava laskelma pitää sisällään kaiken veden kulutuksen, mutta vain noin 5 litraa siitä määrästä käytetään ruoka ja juoma vetenä – eli huomattavan pieni osa veden kokonaiskulutuksesta.

Näin ollen vedensuodattimen on oltava erilainen, silloin kun suodatetaan kaikki talouden vedet, eikä vain yhden vesipisteen ruoka- sekä juomavedet.

 Esimerkiksi käänteisosmoosilaitteella voidaan suodattaa suuria määriä puhdasta vettä omakotitalon tai mökin kaikkiin tarpeisiin. Pienempään veden tarpeeseen sopii keittiönhanaan asennettava erillinen vedensuodatin. Siitä voidaan säätää, milloin vettä käytetään tiskaamiseen ja milloin suodatetaan vesi juomavedeksi. Suihkuun on saatavilla myös erilaisia vaihtoehtoja, niistä suosituin on irrotettava suihkupää. Jalovesi Oy:ltä löytyy vedensuodattimet kotiin, mökille ja retkille.