Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?


minusta

Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?

Olen itse lapsesta asti viihtynyt kukkapenkkien parissa. Joka kesä pihallani kasvaa niin tomaattia, perunaa, porkkanaa kuin monenmoista eri kukkaa ja kasviakin. Lisäksi kotonani on aina meneillään jokin sisustus- tai remontointiprojekti. Voisi siis sanoa, että koti ja puutarha ovat intohimoni, jota nyt haluan jakaa teille tämän blogin muodossa. Kamppailit sitten rikkaruohojen kitkennän kanssa tai vaikkapa sopivan maalin valinnassa, toivon että blogistani voit löytää vinkkejä, joilla kodin pienet puuhat hoituvat vaivattomammin. Pyrin kirjoittamaan aiheista jotka ovat itselläni joskus tulleet vastaan ja joista olisin silloin toivonut tietäväni lisää. Arvostan myös lukijoideni kommentteja ja toivonkin, että voimme yhdessä jakaa hyväksi havaittuja vinkkejä ja käytäntöjä. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan!

Viimeisimmät julkaisut

Vedensuodatin hinta - erihintaiset suodattimet voivat parantaa veden laatua
14 February 2024

Vedensuodattimet ovat olennainen osa monien kotita

Lasin myynti tasaisessa nousussa
15 June 2023

Lasi on kaikille tuttu tuote, sillä kukapa ei tiet

Miksi sinunkin täytyisi hankkia kotiisi vedensuodatin?
25 October 2022

Onko juomavedessäsi kloorimainen tai epämiellyttäv

Käytetyt varastokalusteet ovat ekologinen vaihtoehto ja perusteellisesti tarkistettuja
25 August 2022

Kalusteiden ja huonekalujen kierrättäminen ja uude

Posliinilaatta, keraaminenlaatta vai porcellanato? - erot ja yhtäläisyydet
27 April 2022

Ne näyttävät upeilta, niitä on saatavana lähes kai

Koivu lattialauta ja muut puulattiat ovat klassinen valinta

Oletko harkitsemassa lattioiden uusimista? Tai ehkä olet rakennuttamassa taloa ja on tullut aika valita sopiva lattiamateriaali? Olet tullut oikeaan paikkaan, nimittäin sisustusblogini lautalattioista kertovan kirjoituksen pariin. Tänään kerron sinulle tarkemmin siitä, miksi valita puinen lattia ja mitä eroa eri puulajeilla on. Miten esimerkiksi koivu lattialauta eroaa tammisesta ja miten puista lattiaa hoidetaan? Näihin kysymyksiin löydät vastauksen aivan pian.

Valitse oikea puulaji

Puinen lattia on mielestäni lattioiden aatelinen. Se sopii tilaan kuin tilaan ja tuo mukanaan ylellisen, jopa majesteettisen tunnelman. Puu pitää sisäilman hyvänä ja on kestävä, kauniisti ikääntyvä materiaali. Toki puulajeilla ja puulattioiden laaduilla on eroja. Kannattaa ehdottomasti hankkia kerralla hyvää, kuin uusia lattiaa muutaman vuoden välein. Laadukas puulattia on pitkäikäinen ja myös huollettavissa oleva vaihtoehto. Puu on ikuinen klassikko, jota eivät vaihtelevat trendit heilauta. Varsinkin neutraalin sävyinen puulattia sopii hyvin monenlaiseen sisustukseen.

Eri puulajeilla on erilaisia ominaisuuksia niin värien kuin kovuudenkin suhteen. Mitä kovempi puulaji, sitä paremmin se yleensä kestää kolhuja. Puuta on onneksi mahdollista hioa, jolloin kolhutkin saa tarvittaessa piiloon. Eri puulajeissa puun syyt ja oksien paikat näkyvät myös eri tavalla. Esimerkiksi koivu lattialauta on sävyltään hyvin vaalea ja siinä ei yleensä ole näkyviä oksanpaikkoja. Mänty taas on huomattavasti lämpimämmän sävyinen puulaji, jossa on näkyvissä selkeitä oksanpaikkoja. Mänty on suosittu materiaali vapaa-ajan asunnoissa ja mökeillä. Koivu taas sopii moderniin, skandinaaviseen tyyliin. Tammi lattialauta on hyvin ylellinen vaihtoehto. Se on väriltään vaaleanruskea ja siinä on usein näkyvissä erilaisia sävyvivahteita.

Pidä lattiasta hyvää huolta

Lautalattia yleensä lakataan tai vahataan sen suojaamiseksi. Tämä suoja tulee uusia tietyin väliajoin, jotta lattia säilyy hyvässä kunnossa. Puulattiaa hoidetaan säännöllisellä imuroimisella sekä haalealla vedelle ja puulle sopivalla pesuaineella pyyhkimällä. Puu kärsii liiasta kosteudesta, joten on hyvin tärkeää varmistaa, ettei lattialla ole seisovaa vettä.

Puinen lattia on siis kaunis ja kestävä klassikko. Omasta mielestäni se on erittäin kannattava investointi, sillä se ikääntyy kauniisti ja on lähestulkoon kaikkien makuun.