Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?


minusta

Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?

Olen itse lapsesta asti viihtynyt kukkapenkkien parissa. Joka kesä pihallani kasvaa niin tomaattia, perunaa, porkkanaa kuin monenmoista eri kukkaa ja kasviakin. Lisäksi kotonani on aina meneillään jokin sisustus- tai remontointiprojekti. Voisi siis sanoa, että koti ja puutarha ovat intohimoni, jota nyt haluan jakaa teille tämän blogin muodossa. Kamppailit sitten rikkaruohojen kitkennän kanssa tai vaikkapa sopivan maalin valinnassa, toivon että blogistani voit löytää vinkkejä, joilla kodin pienet puuhat hoituvat vaivattomammin. Pyrin kirjoittamaan aiheista jotka ovat itselläni joskus tulleet vastaan ja joista olisin silloin toivonut tietäväni lisää. Arvostan myös lukijoideni kommentteja ja toivonkin, että voimme yhdessä jakaa hyväksi havaittuja vinkkejä ja käytäntöjä. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan!

Viimeisimmät julkaisut

Vedensuodatin hinta - erihintaiset suodattimet voivat parantaa veden laatua
14 February 2024

Vedensuodattimet ovat olennainen osa monien kotita

Lasin myynti tasaisessa nousussa
15 June 2023

Lasi on kaikille tuttu tuote, sillä kukapa ei tiet

Miksi sinunkin täytyisi hankkia kotiisi vedensuodatin?
25 October 2022

Onko juomavedessäsi kloorimainen tai epämiellyttäv

Käytetyt varastokalusteet ovat ekologinen vaihtoehto ja perusteellisesti tarkistettuja
25 August 2022

Kalusteiden ja huonekalujen kierrättäminen ja uude

Posliinilaatta, keraaminenlaatta vai porcellanato? - erot ja yhtäläisyydet
27 April 2022

Ne näyttävät upeilta, niitä on saatavana lähes kai

WC-laatat ja kalusteet antavat kylpyhuoneelle persoonallisen ilmeen

Kylpyhuoneen remontin toteuttamisessa on monta huomioon otettavaa asiaa. Tämänkertaisessa blogissani kirjoitan aiheesta hieman tarkemmin. Milloin remontti kannattaa tehdä? Voiko sen tehdä itse? Miten valita parhaat materiaalit, kuten WC-laatat, kestävän ja tyylikkään lopputuloksen aikaansaamiseksi? Näihin kysymyksiin löydät vastauksen tästä kirjoituksesta.

Jätä remontti ammattilaiselle

Kylpyhuoneen kokonaisvaltainen remontointi tulee usein ajankohtaiseksi silloin kun putket täytyy uusia. Tämä tapahtuu muutaman kymmenen vuoden sykleissä. Toki myös perusteellisen remontin välissä voidaan esimerkiksi pintoja ja kalusteita uusia. Juuri ennen putkiremonttia ei pintaremonttiin kuitenkaan kannata ryhtyä, sillä linjasaneeraukseksikin kutsutun putkiremontin jäljiltä siitä ei olisi mitään jäljellä.

Märkätilojen uusiminen ja remontointi vaatii ammattitaitoa ja oikeita välineitä, joten useimmiten nämä hommat on parasta jättää asiantuntijan hoidettaviksi. Pieniä muutoksia, kuten laattojen päällystämistä, voi itsekin tehdä, mutta mihinkään sen suurempaan ei kannata lähteä. Ennen remontin aloittamista on hyvin tärkeää varmistua siitä, ettei rakenteissa ole asbestia. Asbestista koituva pöly on terveydelle hyvin haitallista, joten ennen minkäänlaisia purkutoimia tai seiniin poraamista, tulee se poistaa ammattilaisen toimesta.

Kosteiden tilojen remonttiin tarvitaan kuitenkin myös paljon muuta ammattitaitoa kuin asianmukainen asbestin purku. Tilat tulee eristää niin, ettei kosteus pääse rakenteisiin. Rakenteisiin jäävä kosteus aiheuttaa kosteusvaurioita eli homehduttaa talon. Myös kylpyhuoneen sähköihin liittyvät asiat vaativat tämän alan ammattilaisen panosta, jotta tilassa on turvallista oleskella. Kun remontoidaan olemassa olevaa kohdetta, tulee remontin vaikutus ilmanvaihtoon ottaa myös huomioon. Ilman tehokas vaihtuvuus on kosteissa tiloissa äärimmäisen tärkeää.

Valitse kylpyhuoneen kalusteet huolella

Kylpyhuoneen kalusteissa kannattaa luottaa laatuun ja sellaisiin materiaaleihin, jotka kestävät jatkuvasti kosteita olosuhteita. Kalusteet pitäisi pystyä kiinnittämään tiiviisti kiinni seiniin niin, ettei niiden ja seinän väliin pääse vettä. Ulkonäön kannalta kosteissa tiloissa suositaan usein vaaleita sävyjä, vaikka toki nykyään minkä tahansa värinen toteutus on mahdollinen. Kallis remontti kannattaa toteuttaa harkiten ja valiten sellaisia sävyjä ja muotoja, jotka miellyttävät vielä kymmenenkin vuoden päästä.

WC-laatat valitaan niin ikään huolella. Pienet laatat toimivat pienissä tiloissa, suuret suurissa. Kunnollinen asentaminen on tärkeää paitsi ulkonäöllisistä syistä, myös pitkäikäisyyden kannalta. Laattojen avulla pystyy myös toteuttamaan hyvin leikillisiä ja mielenkiintoisia ratkaisuja latomalla ne tavanomaista erikoisemmalla tavalla. Erilaisia laattoja tarjoaa esimerkiksi Vehoniemen Laattamyymälä.