Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?


minusta

Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?

Olen itse lapsesta asti viihtynyt kukkapenkkien parissa. Joka kesä pihallani kasvaa niin tomaattia, perunaa, porkkanaa kuin monenmoista eri kukkaa ja kasviakin. Lisäksi kotonani on aina meneillään jokin sisustus- tai remontointiprojekti. Voisi siis sanoa, että koti ja puutarha ovat intohimoni, jota nyt haluan jakaa teille tämän blogin muodossa. Kamppailit sitten rikkaruohojen kitkennän kanssa tai vaikkapa sopivan maalin valinnassa, toivon että blogistani voit löytää vinkkejä, joilla kodin pienet puuhat hoituvat vaivattomammin. Pyrin kirjoittamaan aiheista jotka ovat itselläni joskus tulleet vastaan ja joista olisin silloin toivonut tietäväni lisää. Arvostan myös lukijoideni kommentteja ja toivonkin, että voimme yhdessä jakaa hyväksi havaittuja vinkkejä ja käytäntöjä. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan!

Viimeisimmät julkaisut

Vedensuodatin hinta - erihintaiset suodattimet voivat parantaa veden laatua
14 February 2024

Vedensuodattimet ovat olennainen osa monien kotita

Lasin myynti tasaisessa nousussa
15 June 2023

Lasi on kaikille tuttu tuote, sillä kukapa ei tiet

Miksi sinunkin täytyisi hankkia kotiisi vedensuodatin?
25 October 2022

Onko juomavedessäsi kloorimainen tai epämiellyttäv

Käytetyt varastokalusteet ovat ekologinen vaihtoehto ja perusteellisesti tarkistettuja
25 August 2022

Kalusteiden ja huonekalujen kierrättäminen ja uude

Posliinilaatta, keraaminenlaatta vai porcellanato? - erot ja yhtäläisyydet
27 April 2022

Ne näyttävät upeilta, niitä on saatavana lähes kai

Ovipuhelinjärjestelmät kotikäyttöön - 4 tärkeää asiaa mitkä kannattaa ottaa huomioon

Ovipuhelin on hyvä ratkaisu aina kun halutaan ennen oven avaamista tarkistaa kuka on tulossa tai helpottaa oven avaamista jos avattava ovi ei ole lähellä. Kameralla varustetun ovipuhelinjärjestelmän avulla voidaan kerrostaloissa, sekä omakotitaloissa tarkistaa ennen ulko-oven avaamista kuka on tulossa. Järjestelmät voidaan liittää puhelinverkkoon tai kytkeä rakennuksen omaan puhelinvaihteeseen.
Ovipuhelinjärjestelmä voi myös välittää kuvaa ja ääntä. Millainen sitten on hyvä ovipuhelinjärjestelmä kotiisi? Tässä blogi kirjoituksessa olemme listanneet muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon ovipuhelinjärjestelmää valitessa. Tervetuloa lukemaan, toivottavasti löydät vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin, sillä kodin ovipuhelinjärjestelmät on hyvä valita huolella.

 1. Säänkestävyys. Ovipuhelin täytyy olla pakkasenkestävä, muuten se ei sovellu Suomen talvi olosuhteisiin. Yleensä on hyvä varmistaa että laitteet kestävät ainakin -40°C  pakkasen, rankkasateet, UV-säteilyn ja kaiken tämän päälle ovat myös ilkivallan kestäviä. On myös hyvä ottaa huomioon että kamera ei huurru kosteissa olosuhteissa ja että kameran taustavalo syttyy automaattisesti pimeän tullen. Infrapunavalon avulla näet selkeästi kuka on ovellasi myös iltahämärässä.

 2. Mitä saat kuvata. Et saa kuvata ihan mitä tahansa ja sinun on otettava huomioon mikä luetellaan toisten yksityisalueeksi. Saat kuvata omaa tonttiasi, pihaasi ja asuntoasi. Ovikameran käytössä sinun täytyy suunnata kamera niin että et vahingossa kuvaa laittomasti. Laissa määritellään että naapurin pihaa ei saa kuvata, mutta omaa piha-aluettasi voit kuvata vapaasti. Ota myös huomioon että et kuvaa yleisiä teitä, sillä voit rikkoa yksityisyyden suojaa. 

3. Etäkäyttö Joitain ovipuhelimia voit käyttää mistä vain, sillä on olemassa sovelluksia, jotka kertovat reaaliajassa kuka on ovellasi. Tällainen langaton etäkäyttö yleensä mahdollistaa ovipuhelimen avaamisen sekä siihen puhumisen. Voit myös milloin tahansa katsoa ovipuhelimesi kameran kuvaa mobiililaitteellasi. Sovellukset on kehitetty helpottamaan asunnon omistajien elämää ja tekemään asumisestasi turvallisempaa. 

4. Langaton ovipuhelin. Langaton ovipuhelin sopii suureen kiinteistöön tai liikuntarajoitteiselle. Tällaisessa ovipuhelinjärjestelmässä ei ole nostettavaa luuria ovensuussa vaan langatonta ovipuhelinta voidaan ladata latausasemassa ja tämän jälkeen pitää langattomana asunnossa. Langattomissa ovipuhelimissa voi olla myös näyttö, josta näkee kuka on ovella vastassa. Ovipuhelimia on paljon erilaisia markkinoilla ja onkin hyvä tutustua mitä kaikkea kauppiaiden valikoimasta löytyy. Esimerkiksi Smartecno tarjoaa ovipuhelinjärjestelmiä.