Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?


minusta

Etsitkö uutta ilmettä kotiin ja puutarhaan?

Olen itse lapsesta asti viihtynyt kukkapenkkien parissa. Joka kesä pihallani kasvaa niin tomaattia, perunaa, porkkanaa kuin monenmoista eri kukkaa ja kasviakin. Lisäksi kotonani on aina meneillään jokin sisustus- tai remontointiprojekti. Voisi siis sanoa, että koti ja puutarha ovat intohimoni, jota nyt haluan jakaa teille tämän blogin muodossa. Kamppailit sitten rikkaruohojen kitkennän kanssa tai vaikkapa sopivan maalin valinnassa, toivon että blogistani voit löytää vinkkejä, joilla kodin pienet puuhat hoituvat vaivattomammin. Pyrin kirjoittamaan aiheista jotka ovat itselläni joskus tulleet vastaan ja joista olisin silloin toivonut tietäväni lisää. Arvostan myös lukijoideni kommentteja ja toivonkin, että voimme yhdessä jakaa hyväksi havaittuja vinkkejä ja käytäntöjä. Tule siis rohkeasti mukaan keskustelemaan!

Viimeisimmät julkaisut

Vedensuodatin hinta - erihintaiset suodattimet voivat parantaa veden laatua
14 February 2024

Vedensuodattimet ovat olennainen osa monien kotita

Lasin myynti tasaisessa nousussa
15 June 2023

Lasi on kaikille tuttu tuote, sillä kukapa ei tiet

Miksi sinunkin täytyisi hankkia kotiisi vedensuodatin?
25 October 2022

Onko juomavedessäsi kloorimainen tai epämiellyttäv

Käytetyt varastokalusteet ovat ekologinen vaihtoehto ja perusteellisesti tarkistettuja
25 August 2022

Kalusteiden ja huonekalujen kierrättäminen ja uude

Posliinilaatta, keraaminenlaatta vai porcellanato? - erot ja yhtäläisyydet
27 April 2022

Ne näyttävät upeilta, niitä on saatavana lähes kai

Posliinilaatta, keraaminenlaatta vai porcellanato? - erot ja yhtäläisyydet

Ne näyttävät upeilta, niitä on saatavana lähes kaikissa mahdollisissa väreissä ja ne tuovat kotiisi ylellistä keskieurooppalaista tunnelmaa – kyse on tietenkin laatoista! Tämän hetken suosituimmat laattatyyppit ovat posliini, porcellanato ja keramiikka. Tällä kertaa tutustumme näiden kolmeen laattatyypin eroihin ja autamme sinua päättämään, mikä niistä on paras valinta kotiisi.  

Mikä on keraaminen laatta?  

Keraamiset laatat valmistetaan tyypillisesti savesta, talkista ja hiekasta, jotka on yhdistetty sopivassa suhteessa. Ne ovat kevyitä ja helposti työstettäviä. Niiden ominaisuuksien vuoksi niiden käytössä on kuitenkin joitakin rajoituksia. Keraamiset kaakelit sopivat erinomaisesti seiniin, mutta koska niiden murtumiskestävyys on heikko ja ne naarmuuntuvat helposti, ne eivät sovellu hyvin lattioihin. Keraamisia laattoja on erilaisia, osa imee itseensä niin paljon vettä että ne eivät sovellu ulkomateriaaliksi – sillä ne eivät kestä pakasta. Tästä syystä ei ole suositeltavaa käyttää samanlaisia laattoja ulkokäyttöön kuin sisäkäyttöön. Keraamiset laatat kyllä kestävät roiskeita ja normaalia elämää, joten keraamiset laatat ovatkin todella pitkäikäinen materiaali valinta.

Porcellanato on keraamisten laattojen aatelija

Porcellanato kuuluu keraamisten laattojen ryhmään ja se on valmistettu luonnon mukaisista materiaaleista, kuten kvartsihiekasta. Laatta puristetaan tiiviiksi massaksi, jonka jälkeen se poltetaan kovaksi 1300 asteisessa uunissa. Tämä puristaminen ja kovassa lämmössä polttaminen takaa sen että laatan vedenimukyky on maksimissaan 1%. Se taas tarkoittaa sitä että porcellanato soveltuu siis erinomaisesti kosteisiin tiloihin ja myös ulkokäyttöön. Porcellanato- ja muut laatat tarjoaa esimerkiksi Vehoniemen Laattamyymälä.

Posliinilaattojen edut

Posliinilaatoilla ja keraamisilla laatoilla on paljon yhtäläisyyksiä. Selkein ero on kuitenkin posliinilaattojen ja keraamisten laattojen välillä on niiden valmistukseen käytetyt materiaalit. Posliinilaatat valmistetaan useista savityypeistä, hiekasta ja maasälvästä. Keraamiset laatat taas valmistetaan yleensä hienoksi jauhetusta hiekasta, savesta ja talkista. Myös laattojen valmistusprosessi on erilainen: posliinilaatat muotoillaan korkealla paineella ja poltetaan korkeissa lämpötiloissa (noin 1100-1200 °C). Tämän prosessin ansiosta posliinilaatoilla on monia etuja, kuten alhainen veden imeytymisaste ja korkea naarmuuntumisen sekä mekaanisten vaurioiden kestävyys. Posliinilaatoista löytyy myös laaja valikoima värejä ja malleja. Laattoihin on myös mahdollista saada muiden materiaalien, kuten betonin, puun, kiven ja marmorin, ulkonäkö pintakäsittelyllä.